Haber

STK’lar Atatürk’ü Anma Günü mesajları yayınladı

Sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mesajında ​​esnaf ve sanatkarlar topluluğu olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacaklarını belirtti.

Palandöken, Atatürk’ün hayatının her anında Türk milletine örnek olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bizlerin muasır medeniyet seviyesine yükselmemizin yolunu açan, millet olma şuurunu aşılayan, askeri, idari ve askeri alanlardaki başarılarıyla yaşadığı yüzyıla damgasını vuran bir liderdir. Diplomasisi, öngörüsü ve fikirleriyle daima ileriyi ilke edinmiş, hayatını vatanına adamıştır.Böyle büyük bir liderin reformlarını korumak “Vatandaşlık görevimizdir.”

“Bir Ulu Önder’e sahip olan en şanslı millet Türk milletidir.”

Türkiye Şoförler ve Otomobil Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında andığını belirtti.

Apaydın, büyük isimlerin yaslarla değil fikirleriyle, eserleriyle, fedakar çabalarıyla anıldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Aziz Türk milleti, tarihe adını altın harflerle yazdıran, tüm dünyanın imrendiği bir cumhurbaşkanına sahip olmaktan onur duymaktadır. Dünya tarihinde yetişen tüm devlet adamları, yalnızca dönemiyle tanınır ve anılır. yaşamışlar ama adı yaşadığı yüzyılın ötesine geçen, dünya tarihine altın harflerle kazınmış tek bir devlet adamı var.” Türk milleti, zekasıyla, emriyle, ilmi ve karakteriyle her zaman takdir edilen bir Ulu Önder’e sahip olduğu için en şanslı millettir. Onun ilke ve inkılâpları ışığında, ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmayı ve ileri taşımayı hedefliyoruz. “Hep birlikte sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.”

OSTİM Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla OSTİM Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (OSİAD) yapılan açıklamaya göre, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri, sanayiciler, iş insanları ve vatandaşların katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu. 09.05 Atatürk’ün vefat anı ve İstiklal Marşı söylendi.

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, konuşmasında Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında büyük bir özlem ve özlemle andıklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Onu anlatmak değil, onu anlamak ve yaşamak gerekir. O sadece bir komutan, bir devlet başkanı değil, aynı zamanda dehasını dünyanın kabul ettiği bir liderdir. Cumhuriyet 100 yıl ayakta kalsa, bunu başaranlar varsa. Bugün onu takip edin Anıtkabir’i doldurun, sonra Cumhuriyet demokratiktir, laiktir, çağdaştır, bağımsız karakterindendir.”???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu