Haber

Türkiye İnovasyon Haftası 23-25 ​​Kasım’da düzenlenecek

İnovasyon toplantısı Türkiye İnovasyon Haftası 23-25 ​​Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) yapılan açıklamaya göre, TİM’in düzenlediği Türkiye ve yakın coğrafyanın “en büyük inovasyon buluşması” olan Türkiye İnovasyon Haftası’nın 10’uncu yıl tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, TİM Başkan Yardımcısı Çetin Tecdelioğlu, TİM Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu, TİM Genel Sekreteri Bilal Bedir ile stratejik ortaklar Türk Telekom, TEB, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Arzum, İGE, Trendyol’un katılımıyla Fişekhane’de gerçekleştirildi. Halkbank yetkilileri.

TİM Başkanı Gültepe, konuşmasında, Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinin bu yıl 23-25 ​​Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini belirterek, şunları söyledi:

“TİM olarak inovasyon ekosistemini geliştirmek için büyük çaba harcıyoruz. 10 yıldır önemli bir misyon üstlendik. Bugüne kadar Türkiye’nin inovasyon öncülerini 500 bin katılımcımız ve 10 milyon izleyicimizle buluşturduk. 225 binden fazla öğrencimiz İnovasyon Haftası’na 164 üniversiteden katılım oldu. Küresel İnovasyon Endeksi’nde büyük bir sıçrama yaptık. 10 yıl önce Türkiye endekste 74. sıradaydı, şimdi 39. sıradayız. Amacımız ülkemizi sıralamanın ortalarına taşımak. İhracatta inovasyonla ilk 10 ülke. Bu nedenle önümüzdeki yüzyılda insanlığın ihtiyaç duyacağı, ülkemizin gururu olacak 10 başlıkta hızlandırılmış bir Maraton başlattık. “İnovasyon Haftamızı küresel hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda bu yıldan itibaren etkinliğimizi Türkiye İnovasyon Haftası adı altında düzenleyeceğiz.”

Etkinlikte dünyaca ünlü isimler konuşacak

Program ve katılımcılar hakkında bilgi veren TİM Başkan Yardımcısı Karavelioğlu, “Türkiye’nin en büyük girişimcilik ailesi TİM-TEB Girişimcilik Evleri, İnovasyon Odaklı Mentorluk programı İnosuit, Türkiye’nin İlk İnovasyon Geliştirme Programı İnovaLİG, Türkiye’nin en genç ve en yenilikçi ailesi İnovaTİM, MasterClasses” dedi. Girişimcilik ekosistemini İnovasyon Akademisi ile buluşturacağız.” dedi.

Etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Dünya Ekonomik Forumu Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Magda Lilia Chelly, dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Yapay Zeka Uzmanı Edgar Perez ve çevre aktivisti Alexandra Cousteau’nun yer alacağını belirten Karavelioğlu, “11 stant ve enstalasyonun yer alacağı alanda yeni medya, dijital sanatlar, biyo-sanat ve yapay zeka yer alacak.” Dijital sanatın tanıtımında aktif rol oynayan ve güncel konuları bir araya getiren Eskizlerden Piksellere Dijital Sanat Standı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarının verilere dönüştürüldüğü ‘Bir Rüyanın İnşası’ eseri yapay zeka uzmanları ve dijital sanatçıların hazırladığı heykeller, üç gün boyunca sanatseverlerle buluşacak. ” bilgisini verdi.

CEO’ların “İnovasyon” toplantısı

Açıklamaya göre, Türkiye İnovasyon Haftası aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen markalarının CEO’larına da ev sahipliği yapacak.

Zorlu Enerji CEO’su İbrahim Sinan Ak, Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Trendyol CEO’su Fazilet İnan, Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli, Martı Kurucu Ortağı Sena Öktem, Meta Türkiye’den E-ticaret ve Çok Kanallı Endüstriler Küme Başkanı Irmak Emekdaş, SpaceSide Kurucusu Remco Timmermans bir araya gelecek Etkinlik sahnesinde katılımcılarla birlikte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu