Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı: Şap aşısı talepler doğrultusunda gönderilmeye devam edecek
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ise şap hastalığına ilişkin aşıda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Üretimimizi buna göre planladık. Aşıyı sahaya göndermeye devam edeceğiz. Talep var, şu anda 15 milyon aşımız var, hepsini bu süreçte kullanmayı hedefliyoruz.” söz konusu.
Ankara’nın Polatlı ilçesi Sakarya Mahallesi’ndeki bir besi çiftliğinde şap hastalığıyla mücadele çalışmaları hakkında açıklama yapan Gümen, hastalıkla mücadele için üretilen 29 milyon aşının geri kalan 15 milyonunu gönderdiklerini belirtti. bu da talepler doğrultusunda et ve süt üretiminde verim kaybına neden oluyor.
Et, süt ve yumurta üretiminde kaliteyi, verimliliği ve sürekliliği artırmak istediklerini belirten Gümen, “Önümüzdeki günlerde eylem planımızı açıklayıp hayvan hastalıklarıyla mücadele edeceğiz. Türkiye’de serbest hayvan işletmesi sayısı çok. Sağlıklı hayvan, daha kaliteli et, daha kaliteli süt demektir.” dedi.
Aşıların tüm illere gönderildiğini ve etkili bir aşı kampanyası yürütmek istediklerini dile getiren Gümen, bölgelere giderek aşılamayı daha aktif hale getirerek süreci kayıpsız yönetmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bu yıl 29 milyondan fazla aşının üretildiğini ve ihtiyaçlar doğrultusunda tüm illere ilk sevkiyatların yapıldığını kaydeden Gümen, şöyle konuştu:
“Aşının soğuk zincirde devam etmesi gerektiği için il müdürlerimiz aşıyı kullandıkça talep ediyor. Şap Enstitümüz de ürettiği aşıyı ihtiyaçları doğrultusunda gönderiyor. Şu anda aşıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Bu süreçte bir sorun beklemiyoruz. Üretimimizi buna göre planladık. Talep olduğu sürece aşıyı sahaya göndermeye devam edeceğiz. Devam edeceğiz. Şu anda elimizde 15 milyon aşı var, hepsini kullanmayı hedefliyoruz. Bu süreçte onlardan biri.”
Programda Gümen’e Gıda ve Denetim Genel Müdürü Ersin Dilber, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Polatlı Tarım ve Orman Bölge Müdürü Burhanettin Sütçü eşlik etti.