Dünya

EÜ “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda dünyada ilk 500’e girdi

Rektör Budak, “Uluslararası tanınır tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak, donanımlı akademik insan gücümüz, kaliteli eğitim-öğretim anlayışımız, araştırma ve geliştirme ekosistemimiz ile başarımızı bir kez daha ortaya koymanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarı üniversitemizin uluslararası arenadaki konumunu daha da perçinlediğinin kanıtı niteliğindedir”

Birleşmiş Milletlerin (BM) belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi kapsamında yapılan ve yükseköğretim kurumlarının eğitim alanındaki çalışmaları ve yenilikçi projeleri ile topluma yönelik katkılarını değerlendiren Times Higher Education (THE) Etki (Impact) Sıralamasında, Ege Üniversitesi dünya puan ortalamasının üzerine çıkararak, hem uluslararası hem de ulusal düzeyde büyük bir başarıya imza attı. Ege, dünya sıralamasında önceki yıla göre 300 basamak yükselerek 301-400 bandında, Türkiye devlet üniversiteleri arasında önceki yıla göre 4 basamak yükselerek 7’nci sırada yer alarak yükselişini sürdürdü. EÜ ayrıca “Amaçlar İçin Ortaklıklar” kategorisinde Türkiye birincisi olmayı başardı.

Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Çevresel, ekonomik ve sosyal alanlarda dengeyi sağlayarak bugünü ve geleceği güvence altına almak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda Ege Üniversitesi olarak önemli çalışmalar yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik hedefiyle durmadan çalışıyor ve her şeyin çok hızlı değiştiği bu çağda biz de günün koşullarına uygun bir eğitim öğretim içeriği ile bilimsel çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belirlediğimiz strateji ve yol haritamızın neticesinde elde ettiğimiz sonuçların somut verilere yansımasından oldukça mutluyuz. THE,  Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alan etki sıralamasının bu seneki sonuçlarına göre üniversitemiz, dünya sıralamasında önceki yıla göre 300 basamak yükselerek 301-400 bandında, Türkiye devlet üniversiteleri arasında önceki yıla göre 4 basamak yükselerek 7’nci sırada yer aldı. 17 hedeften 11’inde önemli basamak atlayışı gerçekleştiren üniversitemiz, 5 alanda dünyada 101-200 bandında yer aldı” dedi.

“Bu başarı üniversitemiz ailesinin akıl ve alın terinin sonucudur”

Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Uluslararası tanınır tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak, donanımlı akademik insan gücümüz, kaliteli eğitim-öğretim anlayışımız, araştırma ve geliştirme ekosistemimiz ile başarımızı bir kez daha ortaya koymanın gururunu yaşıyoruz. Hiç kuşkusuz ki bu ve benzer başarılarımız tesadüf değildir. Bu yükseliş 69 yıllık bilimsel birikime sahip olan üniversitemiz ailesinin akıl ve alın terinin sonucudur. Üniversitemizin uluslararası arenadaki konumunu daha da perçinlediğinin kanıtı niteliğindedir. Her geçen gün zirvede yer alma hedefimiz doğrultusunda durmadan duraksamadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesile ile bir kez daha başarılarımıza katkı sunan bilim insanlarımıza, idari ve akademik çalışanlarımıza, öğrencilerimize, mezunlarımız ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“EÜ 5 alanda dünyada 101-200 bandında”

“Amaçlar İçin Ortaklıklar” kategorisinde dünya sıralamasında 300 basamak birden yükselerek 101-200 bandında yer alan, Türkiye’de ise birinci olan Ege Üniversitesi, “Sudaki Yaşam” kategorisinde dünyada 100 basamak yükselerek 101-200 bandında Türkiye’de ise üçüncü oldu. EÜ, “Cinsiyet Eşitliği” kategorisinde dünya sıralamasında 200 basamak yükselerek 201-300 bandında yer alırken Türkiye devlet üniversiteleri arasında dördüncü olmayı başardı. “Yoksulluğa Son” kategorisinde dünya sıralamasında 300 basamak yükselerek 301-400 bandında yer alan Ege, Türkiye’de yedinci, “Nitelikli Eğitim” kategorisinde dünya sıralamasında 100 basamak yükselerek 101-200, devlet üniversiteleri arasında ise yedinci oldu. Ege, “Temiz Su ve Sanitasyon” kategorisinde dünya sıralamasında 100 basamak yükselerek 201-300, Türkiye’de 5’inci; Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde dünya sıralamasında 200 basamak yükselerek 201-300, Türkiye’de altıncı; “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” kategorisinde dünya sıralamasında 200 basamak yükselerek 401-600, Türkiye’de altıncı; “Sanayi ve Yenilikçi Alt Yapı” kategorisinde dünya sıralamasında 100 basamak yükselerek 101-200, Türkiye’de beşinci; “Açlığa Son” kategorisinde dünya sıralamasında 100 basamak yükselerek 101-200, Türkiye’de dördüncü; “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” kategorisinde dünya sıralamasında 300 basamak yükselerek 301-400, Türkiye’de dokuzuncu; “İklim Eylemi” kategorisinde dünya sıralamasında 200 basamak yükselerek 401-600, Türkiye’de 14’üncü; “Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar” kategorisinde ise dünya sıralamasında 401-600 bandındaki yerini korurken Türkiye’de yedinci sırada yer almayı başardı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu